donderdag 23 april 2020

VEILIG AAN HET WERK - Generieke gids om de verspreiding van Covid-19 op het werk tegen te gaan

Na nog een laatste nacht doorwerken ligt het hij er dan. Wat een rollercoaster van emoties en een boost van energie sinds afgelopen donderdag tot deze middag 23 april om deze handleiding klaar te krijgen! 

Later wat meer details over het proces en de inzichten en redeneringen die ik en mijn collega's hebben gebruikt om tot dit resultaat te komen. Ik hoop hiermee een stevige bijdrage geleverd te hebben tot het verzoenen van economie en gezondheid in deze onuitgegeven situatie.

Hier is de gids te downloaden.



Deze generieke gids is het resultaat van de samenwerking van de sociale partners in de Hoge Raad voor Preventie en Bescherming op het werk, de Economic Risk Management Group, de FOD WASO en de beleidscel van de minister van Werk. Elk van hen heeft vanuit zijn expertise mee een gedragen instrument ontwikkeld dat een aantal noodzakelijke, minimale bouwstenen bevat om werknemers zo veilig mogelijk (terug) te kunnen laten werken in de post-lockdown periode door het besmettingsrisico zo laag mogelijk te houden en besmettingen zoveel mogelijk te vermijden.
 Dit generieke instrument kan vervolgens verder op maat worden ingekleurd door de verschillende sectoren om maximaal rekening te kunnen houden met hun sectorspecifieke context, en door elke werkgever die daar nood aan heeft, zodat activiteiten opnieuw kunnen worden opgestart in veilige omstandigheden. 


En nu is het tijd voor een craftbiertje...

Cheers,
Kris

Geen opmerkingen:

Een reactie posten